Kúpiť hrazdy a bradlá – e-shop

Sprievodca výberom
hrázd


Hrazdy a bradlá  >  Ako vám pomôžu bradlá pri cvičení?

Ako vám pomôžu bradlá pri cvičení?

Na bradlách sa dá vykonávať celý rad cvikov na posilnenie rozličných partií tela. Tu je malý sprievodca svetom bradiel.

Trendom dneška je vonkajšie fitness (workout), ku ktorému sa bradlá hodia viac ako výborne (napr. viacúčelová bradlá inSPORTline Push Up PU1500). Na cvičenie na bradlách odporúčame fitness rukavice.

Pred samotným cvičením je klasikou pretiahnutie tela a predovšetkým svalov, ktoré chceme posilňovať. Vhodná je tiež krátka, cca 5-10. minútová, jazda na trenažéri, ktorá telo zahreje na optimálnu cvičebnú teplotu.

Top cviky na bradlách

Základným cvikom pre výdrž je L-Sit, kedy si sadnete medzi bradlá, držíte ich v pästach a natiahnete nohy. Cvičíte tak výdrž a môžete prejsť na ďalšie cviky.

Pokrčenie kolien, a potom naťahovanie striedavo pravej a ľavej nohy pred sebou. Stále máte ruky pozdĺž tela, zvierajú bradlá.

L-Sit - názov je z písmena L, ktoré tvoria natiahnuté nohy a vzpriamené telo. Cieľom je sa na bradlách v každej fáze cviku udržať 10-20 sekúnd.

Náročnejším cvikom je tzv. Planche. Z L-situ sa preklopíme a urobíme "klbko". Ruky máme stále natiahnuté, zvierajú bradlá, ale sme na nich akoby v pokľaku, chrbát prehnutý do klbka, pozeráme sa dole na bradlá. Potom naťahujeme dozadu striedavo pravú a ľavú nohu.

Nakoniec natiahneme obidve nohy a roztiahneme ich. V tomto okamihu akoby "letíme" nad bralami. Cviky prevádzame v 4. sériách po 5. sekundách vo výdrži.

Cviky na posilňovanie tricepsov

Najlepším cvikom na posilňovanie tricepsov sú kľučky na bradlách. Stojíme medzi bradlami a začneme s natiahnutými rukami. Pozeráme sa pred seba a začneme pohybom dole. Nadychujte sa pri pohybe dolu. Pohyb dole ukončite v okamihu, keď sú ramená pod úrovňou lakťov.

Tento cvik môžete ešte vylepšiť prenesením záťaže na prsné svaly. To urobíte tak, že sa predkloníte viac dopredu a pred seba dáte aj nohy. Naopak ešte väčšiu záťaž na tricepsy vyviniete, keď budete lakte tlačiť čo najviac k telu.

Zdieľajte článok



Odporúčame hrazdy a bradlá






Ďalšie novinky

Hrazda na rebriny

Závesná hrazda na rebriny patrí medzi najobľúbenejšie pomôcky na domáce cvičenie.

Hrazda na strop

Jednou z variant hrázd je stropná hrazda. Ako ju pripevniť a ako na nej účinne posilňovať?

všetky novinky